Кога е най-подходящо за фотосесия?

Фотосесия за бременни дами, фотосесия за новородени бебета, фотосесия за бебета 6 - 9м., фотосесия за деца - Коледна и семейна фотосесия! Обхващат всички периоди, в които препоръчвам да се направи фотосесия!

Ако се чудите кога е подходящо да се направи фотосесия, тази статия е точно за вас. Кога точно е препоръчително да дойдете в студиото на "Sweet Baby Moments"?
  • Фотосесия за бременни - защо да дойдете? Това е един от най-важните събития в живота на жената, не го пропускайте! Препоръката ми е тези фотосесии да се случат между 26 - 32 г.с. Оставям на вас да прецените точно кога. Снимките се правят без или частично с бельо, тогава се получават най-красивите кадри. Когато сте с бельо също ще постигнем красиви резултати, но винаги ще се пречка нещо по кадрите, сами ще видите и прецените, всичко е по желание. Искате нежни, секси снимки, доверете ми се, а не после да кажете, тези с дрехите ще ги изтрием, оставаме останалите. Играта със светлина е нещо важно. Преценете колко добре се развива коремчето, като имате предвид, че последните седмици от бременността се качват най-много килограми. Не е нужно коремът да е максимално голям, може да е достатъчно добре оформен и когато сте в седми месец. Периодът след края на осми месец е доста уморителен, въпреки, че съм снимал неведнъж дами с термин непосредствено след сесията. 
  • Фотосесия за новородени бебета - кога е най-добре?  Преди да родите, не записвам час за фотосесия на новородени бебета. Не се притеснявайте, нека всичко мине и както каза една приятелка: "Ти си първият човек на когото ще кажа, че съм родила, за да ми запазиш час" :) Мили дами, не се притеснявайте, ще направим снимки на малките ви съкровища, нека бебчето се роди и ми се обадете да запазим час. Рядко се случва да няма час в близките 10-тина дни. Изключение са месеците ноември и декември, когато можем предварително да изберем приблизителен ден. Няма да запазваме час, но е желателно да знам кога да оставя някоя дупка. Най-подходящи дни за фотосесия за новородено бебе считам периода 5 - 12 дни след раждането. Очаквайте спящи снимки, вързопчета с панделки или панталонки, позиционирани на одеалца или любимите ни "капани за сънища", както и всевъзможни други комбинации. Мога дори процентно да опиша, до 7 ден шансът бебчето да спи е приблизително 90%, на 10 дни - 80%, 12 дни - 60%, 14 дни - приблизително 50% или както казваме фифти-фифти, мога да приспя бебето, но ще имате и кадри с отворени очи. Между 20-30 ден след раждането, шансовете за сън по време на снимките е около 10%. Това не означава, че ако бебето е на 14,15, дори 20 дни няма да се получи фотосесия. Прочетете допълнителна информация в папка "Кога да снимаме новородени бебета" . 
  • Какво да очакваме, когато бебето ни е на +1 месец? Това е фотосесия за бебета. Вече порастнали малко, оформени  изглеждат като куклички на снимките. Относно аксесоарите: не се използват толкова, колкото при новородените, защото самите бебета не ни позволяват.  Сладки снимки с шалчета, които покриват нежно бебчето ви, диадемки и други аксесоари, шапките не са им любими, бебчетата започват усилено да се борят и всячески се опитват да ги премахнат. Затова съм доста внимателен с аксесоарите. Може да очаквате предимно легнали по гръб снимки, може да бъдат в едно кошче, разбира се с различни фонове, съобразени с размера на бебето, портретчета на одеалца, ако бебчето ни позволи, усмивките също са част от репертоара, макар и не винаги. Или както каза една клиентка: "Забравих да взема бабата, че бебето като я види и грейва". Не мога да накарам всяко бебе да се смее, предполагам, че това се поразбира. Ако успея, винаги е добре дошло. Обикновено снимките протичат за по-кратко време. Трябва да съм експедитивен, защото самите бебета вече не издържат толкова време, колкото новородените и рискуваме да ни се разсърдят и да не успеем да завършим сесията, а вие си искате снимките. 
  • Снимки на бебета от 6 месеца до 9 месеца след раждането: Бебетата, които вече са преминали пет месеца, ги разполагаме да седнат за кратко в различни кошнички. В тази възраст очакваме интересни, многозначителни погледи, изразени смесени чувства. Не отказвам мама да ми помогне в кадрите - да подържи бебето, докато сменям декора или да седи до мен по време на снимките за спокойствие на бебето. Бебетата са различни, няма две еднакви! Ако някой ви каже, че бебето ви е ревливо, можете да му пожелаете на него да му се падне кротко бебе :)  Има бебета, които не позволяват осъществя какъвто и да е контакт с тях, те признават само мама. Имал съм 2-3 такива случая, едното даже си го имам същото вкъщи :) Имайте предвид, че ако бебето ви не желае контакт с други хора, аз не съм фокусник! За всеки клиент ще направя най-доброто и ще дам всичко от себе си, но ако бебчето не го позволява, надявам се да ме разберете. 
  • Дечица над 1 г. - (препоръчвам Коледни снимки), в тази възраст децата могат да са палави, момичетата са по-спокойни, момчетата - не толкова. А като са две деца заедно на сесия, снимки може и да не станат. Затова сте вие - да прецените децата ви вкъщи. Ако не искат да се снимат или са палави, по-добре изчакайте с фотосесията. По-добре да снимаме едното, след това другото дете и ако позволят, ще направим кадри и с двете. Желателно е да запазите два последователни часа, като ще се засечете в края на единия и началото на другия час. В тази възраст вие ми асистирате за снимките, защото би приело такова събитие спокойно и заповядайте. 
  • Семейна фотосесия - прочетете цялата статия, защо да си направите такива снимки в папка "Семейна фотосесия цени".
Коледна фотосесия - Кога? Разбира се, през ноември, декември и януари :) . Не отказвам и ранни записвания, както и ако не ви остане време в края на годината - заповядайте през януари.

Благодаря ви,

"Sweet Baby Moments"
фотограф: Атанас Димитров
info@sweetbabymoments.com
0887602001

Професионално фотографско студио за новородени, бебета и бременни.