Новородени бебета снимкиКакво осветление да използвам при тези снимки?
 
Зависи какво искате да покажете или по какъв начин искате да въздействате, но като цяло повечето хора предпочитат светли снимки. Избягвайте тъмни участъци по кадрите. При снимането на новородени бебета можете да използвате голям софтбокс, който може да ви осигури достатъчно мека светлина. Можете да използвате две осветителни тела или главно тяло + бленда вместо второ тяло. Вече сигурно се чудите как да направите снимка само с едно тяло?!?  Нека погледнем по-обстойно снимката на новороденото бебе. Какво виждате в нея? Лявата страна на кадъра е по-осветена от дясната. Основното осветление е откъм главата на бебето, спомагателното осветление е бленда. Направете разлика поне една бленда, за да може да има разлика между участъците, иначе кадърът може да изглежда "плосък". Част от кадрите правя с по-равномерно осветление, защото клиентите предпочитат по изчистени снимки. Разбира се, не пречи да поставите и второ осветление, като премерите светлината, която искате да пада върху дясната страна от личицето. Няма пречка главното осветление да е само запълващо.
Какво не трябва да правите при снимането на новородени бебета? За да може кадъра да се получи добре, не е желателно да поставяте осветлението прекалено далече от бебето, защото резултатът ще бъде тъмни участъци ако има едно тяло. Също така трябва да внимавате да не поставяте осветлението много ниско, защото рискувате отново да се получат тъмни участъци. Колкото и да засилвате осветлението, няма да се получи желаният резултат. Не разполагайте ответлението срещу новороденото бебе, излишно е на всеки импулс светкавицата да блести директно в очите му. Няма да има и задоволителен резултат.
 
Ако имате въпроси, можете да ми пишете на e-mail info@sweetbabymoments.com или да ми се обадите на посочения телефон в контакти.
Tази тема е много общирна - различни модели на осветлението, размери софтбоксове, мощност на осветителните тела, аксесоари за лампите и др.
Ако все пак искате да научите всички техники за снимане на новородени бебчета ще имате възможност да го направите началото на лятото. Изпратете ми запитване при интерес. 

Благодаря ви за отделеното време.
За възникнали въпроси не се колебайте да ми пишете.
Благодаря ви,

"Sweet Baby Moments"
фотограф: Атанас Димитров
info@sweetbabymoments.com
+359 887602001
Професионално фотографско студио за новородени, бебета и бременни.