Права върху снимките

Права върху снимките които правим в студиото.

Всички кадри които се заснемат в студиото са със запазени авторски права на търговска марка "Sweet Baby Moments" и съответно на фотографа който ги е направил.

 
Снимките в студиото се правят в RAW формат, като след сесията се конвертират в JPEG, за да може всеки клиент да може да ги разглежда или разпечати за лични нужди. RAW формат се предоставя единствено ако сесията е с рекламна цел или ако искате да закупите сесията лично за вас! Цената на RAW формата се образува с коефициент от 3.5  върху цената на сесията, която е предварително уточнена. По този начин начин вие ставате собственик на кадрите по закона на авторското право, като ме наемате, за да осъщесвя ваша идея.
  Тъй като никога не съм имал проблеми със снимки, защото те се използват с цел илюстриране портфолиото на дружеството не бях сигурен дали да отделям време да го пиша това. Но за тези които имат претенции върху снимките, предпочитам да е написано. Непознаването на условията не ви оправдава. Вие идвате в студиото защото ви харесва портфолиото в сайта, това са кадри които са направени на клиенти преди вас и качени с цел да покажа възможностите си, за да знаете къде идвате, така и клиентите след вас ще преценят дали да дойдат точно тук, за тази цел аз трябва да направя най-доброто и да го представя на аудиторията ми, затова се качват избрани снимки! 

Вие идвате доброволно в студиото да направим кадри на вас или на бебчето ви. Относно вас или бебчетата ако не искате да се качват снимки , моля да бъде уточнено това като условие, цената ще бъде двойно по-висока  от обявените в сайта и няма да ви включвам в портфолиото ми, можете да си запазите кадрите лично за вас! Идеята на кадрите е да представя вас или бебето ви в най-добрата светлина, съобразена с възможностите които имам и съм представил в сайта като изображения. 

В случай, че сте запазили час и не се явите, можете да запишете нов час по ваше желание, но ще трябва да заплатите 70лв.(компенсация) за запазения ви час който сте ми ангажирани. Може да бъде на място или по банка, както е най-удобно за вас. Нямам против да презапишем час ако се обадите поне три дни преди фотосесията ви. 


 
Данни на фирмата.

Сметка в ПИБ
 (Първа Инвестиционна Банка)
ПРОФОТО СТУДИО ЕООД
IBAN: BG63FINV91501016042758

 
Относно заснети фотосесии: 

 
Ако вече сме провели фотосесията и се окаже, че в момента не носите средства за заплащането и, с уговорка за следващ ден да доплатите, кадрите които сте избрали се обработват. В случай, че след това решите да се откажете от доплащане, получавате само 50% от кадрите които сте заплатили първоначално. Например ако сте избрали 20 кадъра, а сте заплатили само 10 кадъра, след отказа ви за доплащане ще ви изпратя по моя преценка само 5 бр. обработени кадъра, тъй като сте ме ангажирали да ви обработя всички. Обработката на кадри отнема време и това ще ви го калкулирам като 50% труд върху всички кадри които сте заявили, като кадрите които сте избрали остават на компютъра, за да няма съмнение точно колко сте избрали. Остават само кадрите които желаете,  всички останали се изтриват на момента докато ги избираме.  
Ако не можете да изберете кадри надвишаващи бюджета ви, не избирайте повече от това което можете да си позволите.
В случай, че имате доплащане очаквайте електронна фактура върху сумата заедно с кадрите които ще ви изпратя, когато преведете необходимото  по сметката на фирмата.
Кадри не се изпращат преди да бъдат заплатени!
Всеки опит за натиск върху студиото за неправомерно придобиване ще бъде подведен под съдебна отговорност. 

Винаги съм бил коректен, очаквам същото и от вас!


За всякакви въпроси не се колебайте да се свържем и да ги обсъдим.


Благодаря ви,

"Sweet Baby Moments"
фотограф: Атанас Димитров
info@sweetbabymoments.com
+359 887602001

Професионално фотографско студио за новородени, бебета и бременни.