Кога да снимаме новородени бебета?

 За фотосесия за новородено бебе може да се говори до около 20-тия ден от раждането. Между 5-ми и 12-ти ден считам за най-подходящото време. ВАЖНО! Обадете се когато родите, защото вероятно няма да мога да ви предложа час за близката седмица, ако се обадите когато бебчето е на 10-тина дни има голяма вероятност да изпуснем момента! И все пак този период е само ориентировъчен и е много относително при всяко едно бебче, ако едно бебче е преносено или се роди по-голямо, препоръчвам да се дойде в първите 7 дни след раждането. Ако бебчето е родено преди термин можете да дойте до 14-ти ден след раждането и дори до 20-тина дни, но шансовете да е преминало границата със спането се увеличават, всеки един ден! По-добре се обадете по-рано. Снимки на новородени бебчета могат да се правят до около месец след раждането, но след втората седмица, шанса да не спи се увеличава, крачетата стават все по-силни и бебчето започва да се бори с аксесоарите. За допълнителна информация относно кога да направите "фотосесия на бебе" разгледайте тук: http://sweetbabymoments.com/бебешка-фотосесия_45_62 Защо бебчето на снимката е изключително сладко (новородено бебе на 10 дни)? Запитвате ли се?  Запомнете, може да използвате бебчето като модел, но задължително трябва да го правите изключително внимателно. В крайна сметка новороденото бебче, само показва до каква степен е склонно да моделства. Ако се чувства удобно, няма да ви притеснява по време на сесията и ще можете, да се насладите на едно приятно изживяване, а именно да направите желаните снимки. В случай че бебето не спи, отделете време да го приспите, използвайте различни методи.
Защо новородените снимки се правят веднага след раждането на бебчето? Тогава бебчетата са най-поспаливи, нямат изразена сила, която ще забележите около третата седмица.Направете си програма за заснемане на бебчето, ако нямаме план, ще загубим ценно време и усилия, за да подготвим следващ декор. Когато сменяте декорите, можете предварително да помислите къде да оставите бебчето, за да чувства удобно и да не се притеснявате докато го снимате. Ако се наложи, винаги можете да ги помолите за съдействие. Има кадри, в които можем да потърсим асистенция. Аксесоарите трябва да са изключително меки и нежни. И разбира се идеално чисти. При пране се използват нежни прахове и, омекотители и дезифектанти подходящи за бебета.

Температурата в помещението е желателно да бъде поне 22 градуса. В студиото обикновено температурата е 23 градуса, като по време на снимките използвам допълнително, насочено отопление ( при бебчетата е по-топло ). Не препоръчвам да се носят дрехи на бебето, с които родителите искат да го снимат, в къщи имате възможност да направите фотосесия на бебето ви с тези дрехи, но ако желаете, няма да ви откажа!Материята която сте избрали, може да се окаже неподходяща и т.н. особено ако решите да не са изпрани, което е абсурдно! Все пак излизат от магазин.. Вижте няколко примерни кадъра при "бебешка фотосесия" и кога да я направите : http://sweetbabymoments.com/бебешка-фотосесия_45_62  Особено важно е да не позволяваме бебчето да се охлажда. По време на фотосесия с новородено бебче се случва мъникът да огладнее. Родителите могат да бъдат спокойни, защото при първи признаци за дискомфорт, снимките временно се преустановяват, докато бебето бъде нахранено и доволно. Това го преценявам аз на място, надявам се, че за толкова години работа с бебчета мога да преценя от какво се нуждае бебчето ви. Ако не го кърмите е препоръчително аз да го нахраня, не е нужно да се занимавате с това, както и ако се наложи да се смени памперс. Обличането след сесията също го правя сам, освен ако вие лично не поискате да си облечете бебчето. По време на хранене бебето не се облича, а се повива в пелена, докато свърши храненето. Ако вие не носите пелена, не се притеснявайте, в студиото има на разположение. Когато бебето е спокойно снимките могат да продължат. 

Благодаря ви, че отделихте време да прочетете тази статия. 
Ако имате въпроси, можете да се свържете с мен по телефона или да ми изпратите e-mail. : http://sweetbabymoments.com/контакти_1


Благодаря ви,

"Sweet Baby Moments"
фотограф: Атанас Димитров
info@sweetbabymoments.com
+359 887602001

Професионално фотографско студио за новородени, бебета и бременни.