Кога е най-подходящо за фотосесия?

 Фотосесия за бременни дами, фотосесия за новородени бебета, фотосесия за бебета 6 - 9м., фотосесия за деца - коледна и семейна фотосесия! Обхващат всички периоди, в които препоръчвам да се направи фотосесия!

Ако се чудите кога е подходящо да се направи фотосесия, тази статия е точно за вас. Кога точно е препоръчително да дойдете в студиото на "Sweet Baby Moments"?
  •  Започвам с периода на бременност - Препоръчвам!, защо да дойдете? Това е важен момент от развитието на жената, не го пропускайте. Препоръката ми е снимките на бременни да се случат между 26 - 32ра г.с. Оставям на вас да прецените точно кога.  Снимките се правят без или частично с бельо, тогава се получават най-красивите кадри. Когато сте с бельо също ще постигнем красиви резултати, но винаги ще се пречка нещо по кадрите, сами ще видите и си прецените, всичко е по желание. Искате нежни, секси снимки, доверете ми се, а не после да кажете, тези с дрехите ще ги изтрием, оставаме останалите. Играта със светлина е нещо важно. Преценете колко добре се развива коремчето, като имате предвид, че последните седмици се качват най-много килограми. Не е нужно коремът да е максимално голям, може да достатъчно добре оформен и да сте в седми месец. Седмиците след края на осми месец са доста уморителни, въпреки, че съм снимал не веднъж дами, на които термина е седмица след сесията. 
  • Преминавам към фотосесия за новородени бебета - Препоръчвам! Преди да родите не записвам час за фотосесия на новородени бебета. Не се притеснявайте, нека всичко мине и както каза една приятелка: "Ти си първият човек на когото ще кажа, че съм родила, за да ми запазиш час" :) Мили дами, не се притеснявайте, ще направим снимки на малките ви съкровища, нека бебчето се роди и ми се обадете да запазим час. Рядко се случва да няма час в близките 10-тина дни. Изключение са месеците ноември и декември, когато можем предварително да изберем приблизителен ден. Няма да запазваме час, но е желателно да знам кога да оставя някоя дупка. За най-подходящи дни за фотосесия за новородено бебе считам периода 5 - 12 дни след раждането. Очаквайте спящи снимки, вързопчета с панделки или панталонки, позиционирани на одеалца или любимите ни "капани за сънища", както и всевъзможни други комбинации. Мога дори процентно да опиша, до 7ми ден шансът бебчето да спи е приблизително 90%, на 10 дни - 80%, 12 дни - 60%, 14 дни  -приблизително 50% или както казваме фифти-фифти, мога да приспя бебето, но ще имате и кадри с отворени очи. Между 20-30 ден след раждането, шансовете за сън по време на снимките е около  10%. Това не означава, че ако бебето е на 14,15, дори 20 дни няма да се получат снимките. Прочетете допълнителна информация в папка "Кога да снимаме новородени бебета" . 
  • Какво да очакваме когато бебето ни е на +1 месец? Това е фотосесия за бебета. Относно аксесоарите: не се използват толкова, колкото при новородените, защото самите бебета не ни позволяват.  Сладки снимки с шалчета, които покриват нежно бебчето ви, диадемки и други аксесоари, шапките не са ни любими, бебчетата започват усилено да се борят с разни такива по главата и всячески се опитват да ги премахнат. Затова съм доста внимателен с аксесоарите, очакваме предимно легнали по гръб снимки, може да бъдат в едно кошче, разбира се с различни фонове съобразено с размера на бебето, портретчета на одеалца ако бебчето ни позволи, усмивките също са част от репертоара, макар и не винаги. Или както каза една клиентка: "Забравих да взема бабата, че бебето като я види и грейва". Не мога да накарам всяко бебе да се смее, това трябва да е ясно на клиентите ми! Ако успея, добре дошло. Обикновено снимките протичат за по-малко време, трябва да съм експедитивен, защото бебетата не издържат толкова време, колкото новородените и рискуваме да ни се разсърдят и да не успеем да завършим сесията, а вие си искате снимките. Като цяло около един месец, бебетата още не разпознават, но към втория месец можем да поспорим на тази тема. 
  • Снимки на бебета от 6 месеца до 9 месеца след раждането - Препоръчвам! За бебчета които вече са преминали пет месеца, можем да ги разположим да седнат за кратко в различни кошнички. Тогава очакваме интересни, многозначителни погледи, смесени чувства, не отказвам мама да ми помогне в кадрите! Да подържи бебето, докато сменям декора, или да седи до мен по време на снимките за спокойствие на бебето. Бебетата са различни, няма две еднакви! Ако някой ви каже, че бебето ви е ревливо, можете да му пожелаете на него да му се падне кротко бебе :)  Имах една клиентка с бебе на 4-5 месеца, което беше толкова стреснато от мен и не само не позволи да го гушна,но и да осъществя някакъв контакт с него. Бебчето си искаше при мама. Голям рев беше! Имал съм 2-3 такива случая, едното даже си го имам същото вкъщи. Искрено се надявам този период да премине!  В крайна сметка предложих на жената да повторим фотосесията комплимент след няколко месеца. Имайте предвид, че ко бебето ви не иска контакт с други хора, аз не съм фокусник!  За всеки клиент ще направя най-доброто и ще дам всичко от себе си, но ако бебчето не го позволява, надявам се да ме разберете. 
  • Дечица над една годинка(препоръчвам Коледни снимки), в тази възраст децата са доста буйни, момичетата като цяло са спокойни, но не мога да кажа същото и за кавалерите. Особено за две деца заедно,но затова сте вие да прецените децата ви вкъщи. Ако не искат да се снимат или са буйни, по-добре изчакайте със снимките. По-добре да снимаме едното, след това другото дете и ако имаме възможност ще направим кадри и с двете, желателно е два последователни часа да запазите, като ще се засечете в края на единия и началото на другия час. Но ако вие държите да снимаме двете деца заедно ще направя каквото зависи от мен. В тази възраст вие ми асистирате за снимките, защото няма как да гоня детето ако се наложи и успоредно с това да снимам. Преценете в този период дали детето е спокойно и заповядайте. 
  • Семейна фотосесия - Препоръчвам! прочетете цялата статия, защо да си направите такива снимки в папка "Семейна фотосесия цени".
Коледна фотосесия - Препоръчвам! Кога? Разбира се, през ноември, декември и януари :) . Не отказвам и ранни записвания , както и ако не ви остане време - елате през януари.

Благодаря ви,

"Sweet Baby Moments"
фотограф: Атанас Димитров
info@sweetbabymoments.com
+359 887602001
Професионално фотографско студио за новородени, бебета и бременни.