Как протича фотосесия за новородени бебета


 

Здравейте,

благодаря ви, че посетихте секцията, в която имате възможност да се запознаете как протича "фотосесия за новородени бебета". Фотосесията на бебетата е само една част от посещението в студиото за "новородени, бебчета и бременни дами". В студиото можете да очаквате отношение и внимание към бебчето ви. Основната комуникация е с бебчето ви. Когато ви посрещна обикновено взимам кошчето с бебчето и преценявам дали има нужда да се храни, смени памперс или друго. Достатъчен ми е само първия контакт с бебчето ви. Новороденото ви бебе можете да разчитате, че е в сигурни ръце по време на сесията, затова идвате точно при мен. Освен, че имам две деца, за които основно жена ми се грижи, съм имал контакт със стотици новородени бебчета, затова не се притеснявайте. Когато влезете в студиото можете да си седнете на диванчето и да следите в детайли как се прави "фотосесия на новородено бебе", която е желателно да се случи около 6ти - 12ти ден след раждането, може и 14 дни след раждането, може и по-късно в частни случаи които съм описал в http://sweetbabymoments.com/кога-да-снимаме-новородени-бебета_45_47. След като приготвя място за снимки на бебчето ви, го взимам и приготвям за фотосесията. Фотосесията може да започне и без да е нахранено бебето ако е спокойно, дори да му е време за хранене. Когато дойде момент за хранене аз ще ви помоля да го накърмите или ако се храни от шише, мога и аз да го нахраня. Разбирам, че това е вашето бебче, но не се притеснявайте когато трябва да се храни аз да го направя. Ако преценя, че е време за хранене бих искал да ми се доверите, дори и да сте го хранили преди час. Не се съмнявайте в преценката ми, вие идвате, за да получите най-добрите кадри за бебето ви, затова идвате в студиото "Sweet Baby Moments", а не да се учим кога се храни бебе или как се сменя памперс :)
В някои случаи се включва духалка за бебето повреме на сесията ако се налага. Когато сменям декорите, бебето има отделно място, където да си лежи, докато се погрижа да новите декори. По време на "фотосесия за новородени" може да се притесните, че бебето ще се сърди или няма да е спокойно, не се притеснявайте, това неизбежно ще се отрази на бебето, а и на процеса на снимките. Аз ще намеря начин да се справя с бебето ви, това ми е работата.  Ако бебето се разсърди аз съм човека който го успокоява. Реплики като "мама е тука", шъшкане от другия край на стаята и всякакви подобни са напълно излишни, моля ви, не е нужно. Всяко притеснение на родителите се отразява на работния процес. Ако бебчето се разплаче, това не е причина да дойдете да видите защо или да започнете да го викате или подобни своеволни решения, не е нужно. Както казах и по-горе отпуснете се и се наслаждавайте на процеса. Починете си, предполагам, че нямате достатъчно време за това в къщи!  
Носете памперси ако се наложи да сменим, както и резервна дрешка при смяна на памперс не е изключено бебето да се напишка или в сходна ситуация, да "пропусне"-почти невъзможно или да не е сложен правилно ( най-често мрежичките не се вадят и остават под ластика, затова протичат памперсите, обърнете внимание ) или друго. 
След фотосесията ви уведомявам, че сме приключили и обличам бебчето ви, след което ви го връщам обикновено по-спокойно от момента на взимането. Като цяло по този начин протича "фотосесия за новородени бебета" .  

Благодаря ви, че отделихте време да прочетете статията.
За всякакви въпроси не се колебайтe да попитате.

Благодаря ви,

"Sweet Baby Moments"
фотограф: Атанас Димитров
info@sweetbabymoments.com
+359 887602001

Професионално фотографско студио за новородени, бебета и бременни.